Hurghada je populární turistické letovisko na pobřeží Rudého moře v Egyptě. Je známá svými krásnými plážemi, křišťálově čistou vodou a širokou škálou vodních sportů. Hurghada je také výchozím bodem pro výlety na nedaleké ostrovy a korálové útesy.

Hotely a resorty:

V Hurghadě najdete mnoho hotelů a resortů, které uspokojí různé cenové kategorie a preference. Mezi nejoblíbenější patří:

  1. Baron Palace Sahl Hasheesh: Tento luxusní resort nabízí neuvěřitelný výhled na Rudé moře, prostorné pokoje a řadu vybavení, včetně bazénu, wellness centra a několika restaurací.
  2. Steigenberger ALDAU Beach Hotel: Tento pětihvězdičkový resort nabízí komfortní ubytování, golfové hřiště, bazény, potápěčské centrum a různé možnosti stravování.
  3. Sunrise Romance Resort: Tento resort je ideální pro páry a nabízí romantické prostředí s výhledem na moře, soukromou pláž a řadu restaurací a barů.
  4. Jaz Aquamarine Resort: Rodinný resort s velkým vodním parkem, několika bazény, dětským klubem a širokou nabídkou sportovních aktivit.

Místa, která stojí za návštěvu:

  1. Giftun Island: Navštivte tento malebný ostrov, který je ideální pro šnorchlování a potápění. Můžete se zde setkat s pestrobarevnými korály a tropickými rybami.
  2. Senzo Mall: Toto nákupní centrum nabízí mnoho obchodů, restaurací a zábavních možností, včetně kina a dětského hřiště.
  3. Hurghada Grand Aquarium: Toto akvárium nabízí návštěvníkům možnost pozorovat tisíce mořských živočichů, včetně žraloků, rejnoků a karety obrovské.
  4. El Dahar Square: Tento tradiční egyptský trh je ideální pro nákup suvenýrů, koření a místních potravin.
  5. Potápění a šnorchlování: Hurghada je známá svými potápěčskými lokalitami, jako jsou Abu Ramada, Erg Somaya a Careless Reef. Potápěčská centra nabízejí kurzy a výlety pro potápěče růůzných úrovní zkušeností.
  1. Přístav Hurghada Marina: Hurghada Marina je moderní přístav s řadou restaurací, barů, obchodů a zábavních možností. Je to skvělé místo pro procházku, posezení u večeře nebo pro sledování západu slunce.
  2. Submarine Tour: Vydejte se na ponorkovou exkurzi a prozkoumejte podmořský svět Rudého moře z pohodlí ponorky. Během této atrakce uvidíte korálové útesy a mnoho druhů mořských živočichů.
  3. Quad biking a jízda na velbloudech: Prozkoumejte okolní poušť na čtyřkolce nebo si vyzkoušejte jízdu na velbloudech. Mnoho organizátorů výletů nabízí tyto aktivity, které zahrnují také návštěvu beduínských vesnic a čajových ceremonií.
  4. Mahmya Island: Tento ostrov, který je součástí chráněného území Giftun Islands, je ideální pro relaxaci na pláži, šnorchlování nebo potápění. Voda zde je křišťálově čistá a plná života.
  5. Day trip to Luxor: Pokud máte zájem o egyptskou historii, zvažte jednodenní výlet do Luxoru, kde můžete navštívit Karnak, Luxorský chrám, Údolí králů a další památky.

Hurghada nabízí mnoho možností pro každého, od rodin s dětmi po páry hledající romantický únik. Užijte si slunce, moře a písek, ale také nezapomeňte na širokou škálu aktivit a kulturních zážitků, které toto letovisko nabízí.

admin8169

Recent Posts

Kdy je nejlepší čas jet do Egypta?

Egypt je populární turistickou destinací po celý rok, ale některá období jsou vhodnější pro návštěvu…

1 rokem ago

Sharm el-Sheikh

Sharm el-Sheikh je jedním z nejpopulárnějších turistických letovisek v Egyptě, nacházejícím se na jižním cípu…

1 rokem ago

Potápění a šnorchlování v Egyptě

Egypt je známý svými skvělými potápěčskými a šnorchlovacími lokalitami, zejména díky Rudému moři s jeho…

1 rokem ago

Titanic Palace Hurghada

Titanic Palace Hurghada je pětihvězdičkový hotelový resort, který se nachází v Hurghadě, jednom z nejoblíbenějších…

1 rokem ago

Kam v Egyptě na dovolenou

Egypt je známý svými mnoha krásnými destinacemi a historickými památkami. Při plánování dovolené v Egyptě…

1 rokem ago

Albatros Aqua Park Hurghada – 05.08. 2021 – 15.08. 2021

http://www.invia.cz/hotel/egypt/hurghada/albatros-aqua-park-hurghada/inv-263106635/?tourId=1575480&c_total_price=23939&d_end_to=2021-08-15&d_start_from=2021-08-05&nl_airport_id%5B0%5D=1&nl_length=11&nl_meal_id=5&nl_nights=10&nl_transportation_id=3&s_check=93d719846c48aec3ec36ffe1b3e7e831&aid=6406879

3 roky ago